The Body Shop - shea body butter

18:00

Dragi ljubitelji kozmetike i putovanja, dobrodošli na blog! 
Blog će biti koncipiran na beauty i travel postove. :) 

Danas sam za prvi post, odlučila raspisati se o svom najdražem maslacu za tijelo. Kako i sam naslov kaže, radi se o The Body Shop - shea body butteru. Kako vrlo vjerojatno znate, shea body butter je njihov najprodavaniji proizvod, bestseller. :) 


Za The Body Shop sam čula/pročitala prije nekih 7-8 godina na forumu i stranim blogovima. TBS ne testira svoje proizvode na životinjama,  kažu da promiču pošteno trgovanje, u svojim proizvodima koriste najbolje prirodne sastojke  i ono najvažnije community  fair trade. Bravo za TBS. 
Kako nažalost TBS nije prisutan u Hrvatskoj, svoj prvi primjerak sam kupila prilikom posjeta Grazu. TBS trgovina mi je divna. Miris koji vas pri otvaranju vrata lijepo omami, ljubazni prodavači koji su spremni odgovoriti na sva vaša pitanja, preslatke košarice, izloženi testeri (bez bojazni da je netko stavljao svoje prstiće u novi proizvod), poklon paketi, .. trgovina za ''izgubit'' se u ljepotama. :) 

S obzirom da imam suhu kožu tijela, koja u zimskim mjesecima naginje atopiji i lišajevima (i svemu što dođe u paketu s tim), proučila sam njihove mazalice i za sebe odabrala shea butter, koji mi je po opisu najbolje odgovarao. 
TBS za shea butter kaže da: 
-  je za veoma suhu kožu, 
- pruža intenzivnu hidrataciju u trajanju od 48h, 
- je koža nakon korištenja nježna i njegovana, 
- ima orašasti miris. 

E pa TBS, sve si točno napisao i potpisujem sve stavke! U zimskom periodu maslac koristim svaki ili svaki drugi dan, a tijekom ostalih godišnjih doba svakih nekoliko dana kad osjetim da mi koža treba jaču hidrataciju. Otkad koristim maslac koža mi je zdravija i otpornija, bez lišajeva, a ukoliko se i pojave, vrlo brzo odu, nahranjena je, mirišljava (predivan miris za moje nosnice:)) i nježna, s tim da hidratacija ne nestaje ukoliko se drugi dan nakon tuširanja ne namažem ni sa čim. 
Tekstura maslaca je gusta, lako se razmazuje i brzo upija, tako da se možete nekoliko minuta nakon nanošenja bez problema obući, bez bojazni da ćete imati masne fleke na odjeći. 


Ambalaža je od čvrste plastike i ukoliko vam padne, neće puknuti, lako se otvara i zatvara. Ono što bih vam preporučila prilikom uporabe je da imate špatulu i s njom grabite maslac čisto iz higijenskih razloga, a i ne morate, stvar odabira. :) 


Popis sastojaka: 



Cijena za 200 ml maslaca je 18,00 €, a vrlo često se može naći na akcijama, 3 po cijeni 2, zatim u outletu (Parndorf). 

Od ostalih TBS maslaca probala sam cocoa body butter - veoma dobar, iako ne toliko hidratantan kao shea i aragan oil koji sam zbog mirisa proslijedila dalje, nismo se kliknuli nikako. :) 

Jeste li koristili TBS maslace ili neke njihove druge proizvode i kakva su vam iskustva s njima? 

D. 

You Might Also Like

5 komentari

SUBSCRIBE

Like us on Facebook